Pregătire pentru viată, pentru succes !!

Clubul Raduga - Dezvoltare personala

Dezvoltare personală

Citirea rapidă

Pregătește-ți copilul pentru volumele mari de informație pe care le va avea de parcurs la școală prin dezvoltarea unei abilități complexe: citirea rapidă.
La Raduga poate învăța să citească rapid prin tehnici ca dezvoltarea atenției, lărgirea câmpului vizual sau amuțirea vocii din minte.
Încearcă și tu două exerciții: ieși din labirint doar cu privirea și citește toate numerele de pe fiecare rând urmărind doar coloana din mijloc.
Citirea rapidă nu înseamnă numai creșterea vitezei de lectură (nr. cuvinte/minut), ci și creșterea vitezei de înțelegere a unui text. Iar pentru asta, nicio tehnică nu e mai bună decât cititul lent, atent și cât mai abundent, care ne ajută să ne dezvoltăm vocabularul și deci să recunoaștem mai repede semnificația cuvintelor.
La Raduga lucrăm cu texte care incită spiritul lingvistic al copilului și îl ajută să-și diversifice vocabularul.

Șah

De ce e important să învețe copilul șah?

Jocul de șah nu se rezumă a fi doar o distracție pe cinste, ci și un sport respectat la nivel mondial. Este foarte interesant, dar și folositor dezvoltării intelectului copilului. Formeaza gândirea logică, antrenează memoria, dar și dezvoltă procesele cognitive.
Este recomandat pentru cele mai fragede vârste. Psihopedagogii susțin că în acestă fază de învățare prin joc sunt asimilate cele mai importante noțiuni, principii și reflexe.
La Clubul Raduga folosim o metodă rusească de învățare a șahului. Predăm copiilor care au între 5 și 10 ani.

Cost:

180 lei/lună (4 ședințe de 60 minute)
50 lei taxă înscriere (materiale didactice)

Muzică

Diezul Fermecat

curs de educație muzicală pentru copii

Cursul de educație muzicală Diezul Fermecat este un program interactiv menit să familiarizeze copiii cu lumea muzicii, ajutându-i să distingă genuri muzicale, să recunoască instrumente muzicale, bazele elementare ale interpretării și teoriei muzicale etc.

Structura orelor este gândită astfel încât copilul să nu se plictisească și să asimileze cât mai eficient informația.

Un exemplu de desfășurare a orei ar fi:

 • introducere: dans / cântecel (acompaniat la pian)
 • cântăm notele muzicale / vocalize / blockflute
 • scriem notele muzicale pe portativ (fiecare notă cu o culoare diferită)
 • joc in grup cu acompaniament (ex: ”statuia muzicală”, ”pisica și șoriceii” etc.)
 • recapitulare tema anterioară
 • temă nouă
 • ascultăm un gen muzical
 • cântăm la un instrument muzical ( pian / flaut / chitară )
 • jocul de sfârșit

Subiectele abordate la curs vor fi următoarele:

 • Sunetul: cum apar sunetele? , sunetele din natură vs sunetele mecanice, noțiuni elementare de acustică.
 • Noțiuni de teorie muzicală: portativul, cheia sol, notele muzicale
 • Instrumentele muzicale: clasificarea instrumetelor muzicale ( instrumente cu coarde, de suflat, de percuție ), recunoașterea lor auditivă
 • Componența orchestrei simfonice: vom învăța unde se află fiecare grup de instrumente, unde se află dirijorul și care este rolul lui. Fiecare copil va dirija lucrări muzicale sau corul format din copiii prezenți la oră.
 • Audiția și distingerea genurilor muzicale: clasic, pop, jazz, operă, folclor.

De asemenea în perioada cursului copiii vor pregăti un program pentu serbări de Crăciun, Ziua mamei, Balul de absolvire, zile de naștere.

În cadrul grădiniței, la panoul de informații, vor fi afișate evenimentele muzicale interesante pentru copii, din săptămâna/luna în curs de la Opera Națională București, Opera Comică, Ateneu etc.

Cost:

180 lei/lună (4 ședințe)

50 lei taxă înscriere

Pictură

Curs de pictură pentru copii de 6-10 ani

Cursul se adresează copiilor pasionați de desen și pictură, având scopul de a aprofunda cunoștințele în domeniul picturii și de a le dezvolta abilitățile și potențialul creativ.
Cursanții vor aborda diverse ramuri ale picturii, precum natură moartă, portrete, peisaje etc. și vor face cunoștință cu grafica, coloristica și cromatica, ceea ce îi va ajuta la îmbunătățirea abilităților creative. Utilizarea pastelurilor și a diferitelor tipuri de vopsele (acuarele, guaș, acrilic ș.a.) vor diversifica spectrul de idei și posibilități.

180 lei/luna (4 șed. de 60 minute)

Logopedie

CONSULTAREA LOGOPEDULUI

Pentru copii de la 3 ani.
Logopedul inițial face o evaluare logopedica a copilului și după aceea stabilește un program de tratament personalizat care va fi specific pentru fiecare copil.
El încearcă să trateze dificultățile de limbaj sau problemele de vorbire, ajutându-l pe copil sa-si utilizeze la maxim potențialul de comunicare verbală.

Amintiți-vă că apelarea din timp la serviciile unui logoped reprezintă cheia succesului în continuare a copilului dumneavoastră!

Prețul consultației este de 80 lei.
Costul şedinţei individuale:
80 lei / şedinţa (1 dată pe săptămână timp de 30 minute) sau
60 lei / şedinţă (de 2 ori pe săptămână timp de 30 minute)