Cursuri de pictura, 

desen si istoria artelor 

pentru copii si adulti

Să explorăm magia culorilor și misterul marilor capodopere ale lumii, aici la Cursuri de pictura, desen si istoria artelor – cu prof arte frumoase, Viorica Romascu
Motto:
“Artistul trebuie să ştie să scoată la suprafaţă fiinţa din interiorul materiei şi să fie unealta care dă la iveală însăşi esenţa sa cosmică, într-o existenţă cu adevărat vizibilă… Ce legi tu aici pe pământ – se leagă şi în ceruri…” (Constantin Brâncuși)
Aceste cursuri iși au menirea de a îndrepta spre frumos și creativitate pe toți aceia care își doresc să-și exprime talentul dat din nastere, sau pe aceia care au dorit să lase deoparte grijile cotindiene, înlocuindu-le cu preocupări pentru tainele creației. Cursurile mele oferă ședințe de desfătare prin artă, într-un spațiu agreabil din str …….Bucuresti, sect 1.
De la inițierea în misterele desenului si până la magia și știința oferită de amestecul culorilor, sau, de la întâlnirea cu tainele operelor de artă din preistoric și antichitate până la marii artiști ai secolului XX, toate acestea la un loc devin spații interesante de explorat, aflate in derularea celor care au optat pentru aceste cursuri. Pictura și desenul înseamnă comunicare sufletească, exprimarea trăirilor interioare, bucurie, materializarea viselor, șansa de a-ți cultiva talentul. Mai mult decât toate, pictura și desenul pot însemna o lecție de iubire și de regăsire interioară! Vă așteptăm cu drag ca să explorăm împreună, magia culorilor și misterul marilor capodopere ale lumii!
Cursurile se țin în fiecare zi a săptămânii și se desfășoară în module. Un modul durează 10 ședinte. (o ședință = 2 ore/săptămână;)
Modul 1: – Gramatica imaginii. Morfologia și sintaxa imaginii
– Studiu asupra elementelor de limbaj plastic:
– Culoare
– Formă
– Pată picturală
– Pată decorativă
– Linie
– Punct
– Textură
– Studiu asupra compozițiilor plastice
– Tipuri de compoziții plastice
– Spațialitate și perspectivă
Modul 2: – Studiul formelor în culoare și desen.
– Natură statică
– Valorație
Modul 3: – Anatomie artistică
– Compoziții cu personaje în desen și culoare
– Crochiu
Modul 4: – Studiul și execuția reproducerilor după marile opere de artă
Modul 5: – Istoria artelor I – Perioada antică
Modul 6: – Istoria artelor II – Perioada bizantină, romanică, gotică
Modul 7: – Istoria artelor III – Perioada Renașterii, Barocului
Modul 8: – Istoria artelor IV – Perioada sec XVIII – XIX – Rococo, Veduta italiană, Clasicismul francez, Neoclasicismul, Romantismul, Realismul, Impresionismul, Postimpresionismul
Modul 9: -Istoria artelor – Perioada Fovistă, Cubistă, Futuristă, Expresionistă, Arta abstractă, Suprarealismul, Dadaismul, Orfismul, Op-art, Dripingul, Pop art
Modul 10: – Istoria artelor – Arta românească sec XIX – XX
Fiecare modul se adaptează în funcție de vârsta cursantului. Culorile tempera, pensulele, creioanele, guma de sters, sunt incluse in pretul cursului.