Tehnici de citire rapidă

Lecțiile de citire rapidă vor fi utile doar dacă copilul poate citi bine în general. Prin urmare, experții nu recomandă să începeți imediat din clasa întâi, când este important să stăpâniți o înțelegere pe îndelete și atentă a textului. În acest moment, este mai bine să nu acordați deloc atenție vitezei, permițând copilului să se miște în propriul ritm.

Majoritatea exercițiilor pentru dezvoltarea citirii rapide sunt destinate copiilor de 9-10 ani. Unii profesori cred chiar că pot interesa un copil abia în adolescență, când el înțelege semnificația unor astfel de activități.

Pregătește-ți copilul pentru volumele mari de informație pe care le va avea de parcurs la școală prin dezvoltarea unei abilități complexe: citirea rapidă.
La Raduga poate învăța să citească rapid prin tehnici ca dezvoltarea atenției, lărgirea câmpului vizual sau amuțirea vocii din minte.
Încearcă și tu două exerciții: ieși din labirint doar cu privirea și citește toate numerele de pe fiecare rând urmărind doar coloana din mijloc.
Citirea rapidă nu înseamnă numai creșterea vitezei de lectură (nr. cuvinte/minut), ci și creșterea vitezei de înțelegere a unui text. Iar pentru asta, nicio tehnică nu e mai bună decât cititul lent, atent și cât mai abundent, care ne ajută să ne dezvoltăm vocabularul și deci să recunoaștem mai repede semnificația cuvintelor.
La Raduga lucrăm cu texte care incită spiritul lingvistic al copilului și îl ajută să-și diversifice vocabularul.