Șahul reprezintă o modalitate extraordinară de a-ți antrena creierul. În timpul jocului, sunt implicate ambele emisfere ale creierului, fiind dezvoltate simultan gândirea logică și cea abstractă. Abilitatea de a calcula posibilele mișcări ale adversarului, de a anticipa situația și de a lua decizia corectă îi va fi utilă copilului nu numai la masa de joc, ci și în viața reală.

Clubul Raduga desfășoară cursuri de șah în limba rusă și germană pentru copii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani. În cadrul lecției, profesori cu experiență le explică piesele, combinațiile posibile, regulile jocului și strategii. Aptitudini suplimentare sunt dobândite cu ajutorul practicii, atunci când fiecare copil trebuie să ia propriile decizii și să aleagă cea mai bună mișcare.

Cursurile de șah îi ajută pe copii încă de la prima lecție să gândească schematic și logic, anticipând mișcările viitoare, ceea ce îi va ajuta pe viitor la școală.
În cadrul orelor, copii își vor concentra atenția asupra jocului și își vor dezvolta perseverența. Acest aspect este foarte important pentru copii.

În timp, jocul formează și temperamentează caracterul: copiii dezvoltă stabilitate emoțională atunci când pierd, dobândesc dorința de a câștiga, determinarea și capacitatea de a-și analiza propriile acțiuni.

În plus, pe lângă principalele competențe, șahul este pentru copii o mare oportunitate de a-și face noi prieteni într-un cadru distractiv!

Cost:

180 lei/lună (4 ședințe de 60 minute)
50 lei taxă înscriere (materiale didactice)